Із небезпечної Куп’янщини залишилося евакуювати 35 дітей

Не всі батьки погоджуються на виїзд із сіл неподалік лінії фронту.

Примусова евакуація триває на Харківщині два тижні.

У населених пунктах Куп’янщини, із яких оголосили примусову евакуацію, залишилося 35 сімей із дітьми. Це батьки, які відмовляються від евакуації, проте із ними проводять роз’яснювальну роботу. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Куп’янський напрямок у нас залишається досить важким, оскільки ворог там продовжує наносити удари по цивільних населених пунктах. На щастя, за минулу добу жертв серед цивільного населення та постраждалих немає. Це фактично чудо, тому що, дійсно, ворог наносить з артилерії, танків, керованими авіабомбами ударів по наших житлових будинках, які розташовані по Куп’янському напрямку. По цьому ж напрямку триває у нас евакуація. Ми фактично вже на завершальному етапі. Нам ще залишилося вивезти приблизно 35 дітей. Звичайно, що залишилися такі, найстійкіші. Але все одно методами переконання разом із Національною поліцією ми переконуємо людей про те, що має бути безпека їх дітей, їх самих на першому місці. Тому ця робота триває», — сказав Синєгубов.

У ранковому зведенні Олег Синєгубов повідомляв, що вже евакуйовано з Куп’янського району 262 дитини.

Як писав KharkovNEWS.info, 28 жовтня Рада оборони Харківської області ухвалила рішення про примусову евакуацію з Куп’янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп’янського району.

2 листопада це рішення підтримав Координаційний штаб із питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану Міністерства із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Згідно із рішенням, примусовій евакуації підлягають родини з дітьми, які залишилися у населених пунктах, розташованих у шести громадах Куп’янського району — Кіндрашівській, Куп’янській, Курилівській, Петропавлівській, Дворічанській та Вільхуватській: селах Кіндрашівка, Тищенківка, місті Куп’янськ, селищах Куп’янськ-Вузловий і Ківшарівка, селах Глушківка, Колісниківка, Курилівка, Новоосинове, Подоли.

Джерело

Новости Харькова