Інтенсивність обстрілів на Куп’янському напрямку дещо зменшилась

Втім активні бойові дії на Харківщині тривають.

Якщо раніше на Куп’янському напрямку фіксували до 800 обстрілів українських позицій, нині їх кількість скоротилась до 509.

Про це повідомив в етері нацмарафону начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

«Ймовірно це пов’язано з погодними умовами на Куп’янському напрямку», — пояснює речник зменшення інтенсивності обстрілів.

За даними Євлаша, минулої доби ворог 8 разів застосовував авіацію, переважно штурмовики СУ-34, які використовують керовані авіабомби для нанесення ударів по наших позиціях, також використовував 8 FPV-дронів для ураження наших позицій. Відбулось 24 бойових зіткнення, вбито та поранено 293 окупанта. Знищено та пошкоджено 37 одиниціь озброєння та військової техніки, зокрема 2 танки, 8 БМП, 1 бронетранспортер, 1 самохідну гаубицю 2С3 «Акація», три гармати, міномет, 8 автомобілів і 13 БПЛА.

За словами Іллі Євлаша, ворог продовжує перекидати свої резерви на заміну раніше втраченим на цьому напрямку, та намагається атакувати поблизу Синьківки з метою проходження у напрямку Куп’янська та блокування його.

«Оскільки втрати противника там досить великі, вони в рази перевищують наші втрати, і фортифікаційні споруди, і тактика, проявлення оперативної майстерності нашими командирами дають перевагу над ворогом. Ворог продовжує бездумно перекидати підрозділи «Шторм Z», застосовує свої мотопіхотні підрозділи, під прикриттям артилерії, дронів, намагається рухатися вперед, однак наші захисники мужньо знищують їх наступальний поетнціал», — розповів Євлаш.

Ворог утримує близько 42 тисяч особового складу різних видів військ, а також з пів тисячі танків, броньованих машин, РСЗВ, та артилерійських систем.

«Це великі потужності, які зберігають там протягом довгого часу,  Ці 42 тисяч, не означає що вони одномоментно перебувають на першій лінії зіткнення, це включаючи різні підрозділи забезпечення, обслуговування, ремонтні підрозділи. Різна підготовка, не можна сказати, що вони там погано оснащені, хоча в них є проблеми з озброєнням, боєприпасами.  Якщо раніше вони готували свої підрозділи протягом 3-4 місяців, зараз менше вдвічі. Тому що інтенсивно треба закривати свої втрати, і напередодні так званих виборів їм треба показати якісь результати», — додав речник. 

Раніше ІSW повідомляв. що до прикордоння Бєлгородської області були переміщені підрозділи Росгвардії для здійснення диверсійних рейдів на території Харківщини.

«Звичайно що ми постійно знаходимося в режимі підвизеної бойової готовності, ці ДРГ постійно намагаються заходити в тил, в 5-ти кілометрову зону, яка звичанйо не може вважатися безпечною, оскільки ворог постійно продовжує провокувати та проводить розвідку, зокрема за допомогою безпілотників. Тому ми не виключаємо, що ці підрозділи можуть бути перекинути із такою метою, однак наші підрозділи готові реагувати», — прокоментував Ілля Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, Росія підтягує резерви на Куп’янський напрямок. Кількість обстрілів збільшилася.

Джерело

Новости Харькова