Ігоря Терехова публічно просять припинити вбивство дерев у Харкові

Жодної петиції щодо варварської обрізки дерев на сайт Харківської міськради не вдалось подати.

Волонтер-екоактивіст Артем Приходько звернувся до Харківського міського голови у соцмережах.

Це, на думку Приходька, остання можливість донести Ігорю Терехову позицію щодо неприпустимості варварської обрізки дерев у Харкові. Усі його спроби зареєструвати петицію відповідного змісту на офіційному сайті міської ради закінчилися нічим: їх не пропускає система. 

«Звертаюся до Вас із проханням вирішити питання з підприємствами, які доглядають за зеленими насадженнями у місті Харків. Обрізання дерев під стовбур, так зване «омолодження», шкодить зеленим насадженням, є порушенням чинного законодавства та ставить під загрозу існування дерев у місті. Вже чотири рази я намагався подати петицію за всіма правилами, аби цю проблему було розглянуто за законом. Але жодна петиція не пройшла і не з’явилася на сайті (у той час коли інші петиції успішно публікуються). На мій запит, чому не розміщують петицію, отримую відписку про DDoS-атаки на сайт, які чомусь виникають саме у момент подання моєї петиції. Тому я не маю іншого виходу, ніж звернутися до Вас як до мера міста публічно, щоб ви вплинули на це нищівне обрізання дерев», — написав Приходько.

Екоактивіст просить харківʼян так само висловити свою громадську позицію за законом і під дописом у Фейсбуці залишати коментарі, аби назбирати 5 000 незгод із таким «кронуванням». Автор звернення закликає писати «Я проти вбивства дерев у Харкові!» під цим постом.

Як писав KharkovNEWS.info, харківські комунальники до сих пір використовують заборонену підрізку дерев «під нуль». Після такого нещадного кронування дерева здебільшого гинуть.

Останній приклад — підрізка майже до стовбура на «Стрілці», яка відбулася навесні 2023 року. У КП «Харківзеленбуд» цю обрізку дерев називають санітарною, але спеціалісти говорять, що це не кронування, а топінг. Такий вид обрізки уже не застосовують у багатьох містах України.

Керівник КП «Харківзеленбуд» Олександр Суховєй говорить, що його підлеглі працюють за застарілими документами і  не визнає, що на «Стрілці» обрізка дерев була не санітарною.

У вересні комунальники мають поїхати до Львова, аби навчитися грамотно кронувати дерева.

Джерело

Новости Харькова