Як харків’яни оплачують рахунки за комунальні послуги

На початку війни послугу оплачували 12%.

.

У 2022 році за послугу з водопостачання розрахувалися приблизно 50% мешканців Харкова. На другий місяць війни, у березні 2022 року за воду платили усього 12% споживачів. Люди повертаються до Харкова, тому надходження наразі зростають. Про це повідомив заступник начальника гендиректора комунального підприємства «Харківводоканал» Владлен Волков в інтерв’ю «Суспільному».

«Статистика: березень – 12%, квітень – 17%. З’являється можливість повертатися до міста — населення починає повертатися і зростає оплата: 30%. У середньому за 2022 рік населення [сплатило] 50%. Через те що три місяці ж була амністія. Мер анонсував, і вона була. Останній місяць, у грудні — 90%. Ми нарахували, вони розрахувалися», — сказав Волков.

Як розповів Владлен Волков, КП «Харківводоканал» прорахувало тариф на 2023 рік. За розрахунками, він мав би збільшитися на 30%, однак його не піднімуть.

Нагадаємо, раніше комунальне підприємство «Харківводоканал» звернулося до харків’ян із проханням своєчасно платити за водопостачання та водовідведення.

Кошти, сплачені мешканцями міста, за послуги «Харківводоканалу», йдуть на ремонти на зовнішніх трубопроводах та внутрішньобудинкових системах, відновлення насосних станцій, упорядкування оглядових колодязів та водонапірних колонок, встановлення пожежних гідрантів, закупівлю палива для техніки, матеріалів для ремонтних робіт й обладнання.

Джерело

Новости Харькова