Харкову потрібні вікна на третину мільярда гривень

У місті не вистачає коштів на вікна у місцях загального користування.

У Харкові сотні будинків будуть зимувати без скління.

У міста не вистачає коштів ні на те, щоб законсервувати багато пошкоджених за час повномасштабної війни будинків, на ні те, аби «закрити» контур. Так говорять про скління місць загального користування. За приблизними підрахунками, місту тільки на цей вид робіт необхідно сотні мільйонів гривень.

«Дуже багато об’єктів у місті, які з першого погляду видаються такими, що пошкоджені несуттєво. Наприклад, немає скління. Але якщо порахувати у коштах, Харків закуповує по 4600 гривень за квадратний метр вікна. Буває шість під’їздів без скла. Ми рахували, спілкувалися з міністерством. Тільки під’їзних вікнах нам необхідно 340 мільйонів гривень», — повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради Євген Пасенов.

Через відсутність скління у місцях загального користування харків’яни отримують відмови за програмою єВідновлення. Адже система сприймає це як неможливість на даному етапі відновлювати окремі квартири, якщо не зроблені під’їзди. Через це міська рада уже звернулася до Уряду з пропозицією розглянути регіональну правку. На даний момент від 1500 до 2000 містян отримали відмови у «Дії». 

KharkovNEWS.info докладно писав про проблему відмов у єВідновленні, із якою стикнулися і жителі деокупованих районів Харківщини. Наприклад, в Ізюмі мешканці більшої частини пошкоджених будинків не можуть отримати державну компенмацію на ремонт.

Джерело

Новости Харькова