Харківського поліцейського засудили до шести років тюрми у Києві

Київський апеляційний суд скасував виправдовувальний вирок "беркутівцю" Андрію Хандрикіну.

Київський апеляційний суд скасував виправдувальний вирок Дніпровського суду Києва від 30 серпня 2019 року харківському беркутівцю Андрію Хандрикіну у справі про катування протестувальників на колонаді центрального входу київського стадіону «Динамо».

Про це 20 грудня повідомила пресслужба КАСУ.

Потерпілими у цій справі були визнані двоє учасників Революції Гідності, Михайло Ниськогуз і Владислав Цілицький, яких беркутівці побили 20 січня 2014 року на колонаді стадіону, а потім скинули з колонади на землю, а неповнолітнього Низькогуза, якому на той час було 17 років, роздягли при температурі повітря -12 °C і поранили ножем у стегно.

Суддя Віра Ковальська оголосила новий вирок у справі. Хандрикіна визнали виним за ч. 2 ст. 127 ККУ. Вирок може бути оскаржений в касаційному порядку до Верховного суду протягом трьох місяців з дня проголошення. Хандрикін до 2023 року продовжував працювати у поліції Харкова, на вирок суду не зʼявився і буде оголошений у розшук.

Нагадаємо, що двоє інших міліціонерів Артем Войлоков та Владислав Мастега – співробітники Харківського «Беркуту», яких перебували під слідством у цій справі, втекли до Росії ще у квітні 2017 року.

Хандрикін був міліціонером взводу № 2 оперативної роти № 2 батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВСУ у Харківській області. 

Джерело

Новости Харькова