Харківським підприємцям надали пільги

Пільги стосуються земельних ділянок.

Пільги отримали підприємці та містяни.

Депутати Харківської міської ради на позачерговій сесії ухвалили рішення про деякі питання плати за землю. У місті ввели тимчасові пільгові ставки на земельні ділянки, які найбільше постраждали через війну. Це ділянки, де знаходяться об’єкти промисловості, адміністративні, офісні будівлі, склади, готелі. Також пільги стосуються землі, яка надана у користування для будівництва й реконструкції об’єктів. Залежно від виду користування ділянок податки знизили від 30 до 50%. Про це повідомили у Харківській міськраді.

Також на сесії подовжили строк дії пільг, якими зменшений земельний податок та орендна плата на землю, де розташовані постраждалі через війну об’єкти нерухомості майна, на 30, 60 і 99% залежно від категорії пошкоджень.

«Згідно з рішенням, такі пільги діятимуть до 31 грудня року, в якому буде припинений або скасований воєнний стан (раніше період застосування пільг визначався з 1 січня по 31 грудня 2023 року)», — пояснили у Харківській міськраді.

Окрім цього, фізичні особи звільнені від земельного податку та оренди за користування землею, зайнятою житловою забудовою (приватні домоволодіння), із 1 січня 2023 року по 31 грудня року, коли припинять або скасують воєнний стан. Цю пільгу надали 24 000 харків’ян.

«Потрібен стимул, щоб люди залишалися в Харкові, щоб працювали виробництва, поверталися підприємці. Якщо потрібно буде ще знизити податкові ставки для деяких видів діяльності, ми це зробимо. Для нас дуже важливо, щоб бізнес мав можливість працювати», — сказав мер Харкова Ігор Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, у грудні 2023 року харківських підприємців звільнили від орендної плати. Усі підприємці, які орендують комунальне майно, звільнені від орендної плати за той час, коли йшли активні бойові дії — з 24 лютого по 30 вересня 2022 року. Деякі бізнесмени можуть не платити за оренду комунального майна до кінця воєнного стану.

Джерело

Новости Харькова