Харківський університет витратив 50 000 гривень на прапори і 150 000 гривень на рекламу

ДБТУ купив 18 прапорів, зокрема України, США і Туркменістану.

Державний біотехнологічний університет витрачає кошти не на відбудову зруйнованих корпусів, а на закупівлю віодеокамери, рекламних та іміджевих послуг.

Біотехнологічний університет під час повномасштабної війни витрачає кошти на власний піар. Так, у травні 2023 року ДБТУ купив фотоапарт Canon EOS R RF 24-105 за 68 000 гривень. Аналогічні камери є у великих мережах електронної техніки на 20 000 гривень дешевше.

У травні університет замовив послуги з розміщення відеоматеріалу на телеканалі Суспільне «Культура» АТ НСТ «України» майже за 99 000 гривень. За ці гроші мають розмістити 18 промо-роликів про університет. Гроші на таку ж рекламу університет витрачав і минулого року, 42 620 гривень.

Наприкінці травня університет витратив 51 540 гривень на купівлю прапорів і флагштоків. Навіщо вишу 18 прапорів, невідомо. Університет купував прапори України, Туркменістану, Туреччини, ДБТУ, Харкова, Харківської області і Євросоюзу за ціною 1250-2450  гривень. Скоріше за все, їх виставляють під час приїзду гостей. Так, на початку липня до ДБТУ завітали народні депутати.

«12 липня народні депутати України Юлія Гришина, Андрій Одарченко, Олексій Красов, Марія Мезенцева, Вікторія Кінзбурська з робочим візитом відвідали Державний біотехнологічний університет», — повідомляється на сайті ДБТУ.

Гості стоять якраз поміж двох флагштоків із прапорами, а ректор вишу, народний депутат Одарченко, який виграв вибори, але так і не склав повноваження депутата, жаліється на пошколження ДБТУ.

«Із початком повномасштабного вторгнення агресора наш університет опинився в тяжкому становищі: неможливість проведення повноцінного освітнього процесу, зруйнована інфраструктура. Але ми продовжуємо працювати і відновлювати наш заклад. Для діяльності університету важлива підтримка на всіх рівнях», – цитує сайт слова Одарченка.

В університеті пошкоджені кілька навчальних корпусів та гуртожитків. Через це на початку березня 2022 року виш переїхав на Закарпаття. Тоді багато співробіттників новоствореного вишу жалілися, що керівництво ДБТУ кинуло їх напризволяще, а само поїхало до Мукачевого.

«За словами депутата Одарченка, навчальні корпуси та гуртожитки університету зазнали ракетних ударів з боку російських військ. Продовжувати навчальний процес стало неможливо. Тому спеціальним наказом міністра освіти на баланс університету було передано частину майна освітніх закладів Ужгорода та Мукачева», — йдеться в офіційному повідомленні на сайті «СН».

Наприкінці 2021 року у Державному біотехнологічному університеті відбулися вибори ректора. Найбільшу кількість голосів виборці віддали за Андрія Одарченка — 65,93%. Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет призначив його на посаду ректора вишу. Але Андрій Одарченко не склав повноваження нардепа, тому 7 червня 2022 року в.о. ректора став колишній чиновник.ю радник голови ХОДА Олексія Кучера Андрій Кудряшов. Раніше він працював у департаменті капбудівництва Харківської облдержадміністрації, був заступником директора та тимчасовим виконуючим обов’язків директора.

Як писав KharkovNEWS.info, 12 травня 2021 Кабінет Міністрів підтримав пропозицію Міністерства освіти та науки про створення Державного біотехнологічного університету. До укрупненого вишу увійшли: технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, державна зоветеринарна академія, аграрний університет ім. В. В. Докучаєва та державний університет харчування та торгівлі.

Джерело

Новости Харькова