Харківські поліцейські разом із Інтерполом шукають колаборантів

Інтерполу вже повідомили про 25 втікачів.

Харківські слідчі першими в України розпочали співпрацю з Інтерполом щодо розшуку колаборантів.

«Спокійне життя в країнах ЄС для наших колаборантів добігає кінця — розпочали співпрацю з Інтерполом», — повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Зрадників та колаборантів тепер шукатимуть разом із Інтерполом. Харківські слідчі стали першими, хто домовився про співпрацю із розшуку злочинців, — повідомив Сергій Болвінов. Багато зрадників та посіпак окупантів встигли сховатися в інших країнах.

«Так – насправді, не всі, хто тікав від ЗСУ з наших звільнених територій, побігли до улюблених «скрєп» та «руського міра». Маємо безліч випадків, коли вчорашні фанати рф та її армії переховуються саме в Євросоюзі. Та ще й прикриваються тим, що вони українці, постраждали від війни та потребують прихистку», — написав Сергій Болвінов у Facebook.

Тепер кожного, хто був причетний до співпраці з росіянами під час окупації, будуть вносити в базу даних та заявляти в Інтерпол.

«Повідомляємо іноземним колегам про те, що ці люди – не «жертви війни» або політичні біженці, якими намагаються там виглядати, а підозрювані в кримінальних злочинах в Україні. Юридично – це підстава для того, щоби повернути кожного, хто туди прибув, тобто «за порєбрік», — каже Сергій Болвінов.

Виявити таких осіб допомагають громадяни України, які надають слідчим та дізнавачам інформацію про місцезнаходження втікачів — колаборантів, зазначив слідчий. 

До бази вже відправили дані 25 таких втікачів.

«Тому окремо звертаюся до всіх, хто має правдиву інформацію про колаборантів, які зараз в Європі. Пишіть нам – повідомляйте дані такої людини та країну, в який вона переховується. А ми – зробимо свою роботу. Не дамо їм спокою навіть закордоном», — звернувся до українців Сергій Болвінов.

Надати інформацію щодо колаборантів можна в телеграм канал Слідчого управління, або звернутись до найближчого відділення поліції.

Як писав KharkovNEWS.info, голова громади з Харківщини заправляв танки росіян

Джерело

Новости Харькова