Харківські книгарні збирають російські книжки на макулатуру

На виручені гроші волонтери куплять пікап для ППО.

Харківське видавництво разом з волонтерами збирає макулатуру, аби на виручені кошти придбати автомобіль для мобільно-вогневої групи «мисливців за шахедами».

Видавництво «Віват» разом з волонтерською організацією «Гуркіт» започаткували акцію «Постав російську книжку в куток».  Вони закликають приносити до книгарень макулатуру та російські книжки на переробку.

«Для придбання одного пікапу — Vivat-мобіля для ППО — потрібно близько 250 000 гривень. З розрахунку 3,5 або 4 грн за кілограм макулатури, стає зрозуміло, що російських книжок на це треба не менше 60 тонн. Це багато», — розповіли в волонтерській організації.

Макулатуру можна здавати у Харкові, Києві, Львові та Івано-Франківську. За кожні 5 кг макулатури книгарня даватиме 30% знижки на покупку. Поки що найбільше макулатури несуть у книгарню на Подолі в столиці — за два дні здали 400 кг.

У Харкові макулатуру приймають у двох книгарнях:

  • вул. Квітки-Основ‘яненка, 2
  • вул. Сумська, 67

Збір триватиме орієнтовно до квітня.

Це вже не перша харківська ініціатива по збору російських книжок для переробки. Подібні акції раніше проходили в кав’ярні  «Кава Медіа» та в «ХАІ», а також у Близнюківській громаді.

Джерело

Новости Харькова