Харківське комунальне підприємство передумало купувати дорогу рибу

"Комбінат дитячого харчування" уклав додаткову угоду.

Замість 17 мільйонів гривень за рибу заплатять 15 мільйонів.

Комунальне підприємство «Комбінат дитячого харчування» планувало купити 115 850 кілограмів замороженого патраного хека без голови на 17 551 426,50 гривні. Переможець аукціону, фірма «Надія-92», запропонував тоді продати кілограм хека по 151,59 гривні (із ПДВ).

Ціна була завищена, оскільки у супермаркетах Харкова таку рибу можна знайти за ціною від 120 до 130 гривень за кілограм. Інші замовники купляли рибу дешевше. Наприклад, Харківська клінічна багатопрофільна лікарня №17 платить за хек 106 гривень за кілограм (із ПДВ).

Однак «Комбінат дитячого харчування» вирішив зекономити та уклав додаткову угоду. Згідно із нею, ціна на хек буде на 2,3 мільйона гривень меншою, ніж планувалося. Кілограм риби тепер купляють за ціною 131,1 гривні за кілограм (менше на 20,49 гривні).

«У результаті економія коштів склала понад 2,3 мільйона гривень. Варто відмітити дії керівництва КП, які відреагували на публікацію та знайшли спосіб зменшити суму закупівлі», — розповіли у Харківському антикорупційному центрі.

Поставити рибу мають до 31 грудня 2024 року. Хек буде свіжоморожений, патраний і без голови. Рибу упакують у полімерні пакети та картон. 

Нагадаємо, власницею товариства з обмеженою відповідальністю «Надія-92» указана Любов Кононенко, директоркою — Ірина Воротинцева. Проте раніше засновницею значилася Надія Тимофєєва, яка зараз є директоркою комунального підприємства «Комбінат дитячого харчування». Крім того, приміщення фірми «Надія-92» беруть в оренду у приватного підприємства «Грин+», власницею якого є Надія Тимофєєва.

Як писав KharkovNEWS.info, «Харківенергозбут» хоче витратити на телефони 430 000 гривень. Компанія закуповує смартфони Samsung та iPhone.

Джерело

Новости Харькова