Харківська бригада знищила тягач окупантів із зенітною установкою

На бойовій машині росіян була встановлена зенітна установка.

Успішну операцію бійці провели на Куп’янському напрямку.

Захисники 92-ї окремої механізованої бригади знищили російський БТ-ЛБ — багатоцільовий легкий броньований тягач, на якому була розміщена зенітна установка «ЗУ-23-2». По бронетранспортеру вдарила рота ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес». Відповідне відео опублікував командир роти Юрій Федоренко.

«Ювелірна робота із застосуванням FPV дрона-камікадзе. ЗУ-23-2 застосовується росіянами для боротьби з літальними апаратами на низьких висотах та для ураження піхоти, укріплень, автомобільної, броньованої, танкової техніки та зброї», — розповів Федоренко.

Зазначимо, FPV — це абревіатура від «First Person View», що означає «вид від першої особи». FPV дрон дозволяє спостерігати трансляцію у режимі реального часу, пілот такого дрона має для цього одягати спеціальні окуляри. Дрон дає «ефект польоту птиці». 

«ЗУ-23-2» — це 23-міліметрова радянська спарена зенітна установка. Її розробили наприкінці 1950-х років, метою було ураження повітряних цілей на висоті до 2,5 кілометрів і легкоброньованих цілей — до двох кілометрів.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше 92 бригада знищила російський танк, в якому знаходилися окупанти. Це було на Сватівсько-Куп’янському напрямку.

Джерело

Новости Харькова