Харків’янина засудили до семи років за крадіжки

Чоловік викрав телефон, гаманець і намагався поцупити одяг.

Московський районний суд Харкова оголосив вирок 36-річному харків’янину, який обкрадав людей.

Чоловіка визнали винним і засудили до семи років і трьох місяців ув’язнення. За даними слідства, він мав не зняту судимість, попри це знову вчинив злочини. У жовтні 2022 року він зустрівся зі знайомим і попросив у нього мобільний телефон, аби зателефонувати. Проте коли отримав телефон, утік.

У листопаді того ж року чоловік хотів викрасти товар із магазину одягу, однак його викрив охоронець. Минулого року чоловік продовжив крадіжки, він викрадав телефони та гаманець.

«Також встановлено, що навесні 2023 року зловмисник викрав декілька мобільних телефонів із сумок потерпілих, а одного разу його «здобиччю» став гаманець, у якому знаходилась банківська карта. Використовуючи безконтактний спосіб оплати, чоловік здійснив декілька покупок за чужий рахунок», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Винним чоловіка визнали за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 190 і ч. 1 ст. 357 (замах на крадіжку, крадіжка, шахрайство, викрадення офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. У суді чоловік визнав провину тільки частково. Він заявив, що не обманював знайомого, той нібито сам віддав йому мобільний телефон. Вирок суду набуде чинності після того, як пройде час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, крадій із Сумщини продав цінні ікони у Харкові. Вартість двох ікон складає 3000 доларів.

Джерело

Новости Харькова