Харків’янина судитимуть за пости з російською пропагандою

Чоловіка викрила СБУ.

У відео на сторінці Facebook, які розміщав чоловік, йшлося про «рятівну місію» Росії.

Співробітники Служби безпеки України викрили 37-річного жителя Харківської області у поширенні матеріалів у соцмережі з виправдовуванням російської агресії. Раніше він проживав у Донецькій області, а потім переїхав.

Як установили слідчі, минулого року чоловік неодноразово розміщував на своїй сторінці у Facebook відео про так звану російську «спецоперацію» та прославляння її учасників.

«У цих роликах містилися брехливі наративи кремлівської пропаганди про нібито рятівну місію росії стосовно України, а також схвалювалися дії російських військовослужбовців та учасників незаконних збройних формувань держави-агресора. Ініційована СБУ комплексна судова психолого-лінгвістична експертиза мовлення підтвердила незаконність дій ворожого агітатора», — повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник із Харківської області мандрує депресивними російськими селами

Чоловікові оголосили підозру за ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Правопорушник перебуває під вартою.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, підозрюваний — мешканець селища Безлюдівка.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше СБУ викрила 55-річну жительку Харкова у розповсюдженні в інтернеті матеріалів із виправдовуванням збройної агресії Росії проти України. Робила вона це у забороненій в Україні російській соцмережі «Однокласники».

Джерело

Новости Харькова