Харків’янин убив дружину, відрізав голову та кінцівки і у валізі вивіз до лісу. Сам хотів виїхати до Канади

Чоловік кілька днів удавав, що не причетний до страшного злочину.

Через ревнощі чоловік із двома вищими освітами убив свою дружину, інсценувавши її побачення з іншим. Без матері залишився 12-річний хлопчик.

Сімнадцятого лютого чоловік приїхав до своєї дружини, із якою проживбагато років, за речами. Він мав забрати їх, поки їхній спільний син гостював у бабусі з дідусем. Раніше подружжя вирішило жити нарізно, а дитину брати по черзі. Олексій, економіст та психолог із двома освітами, давно стежив за життям своєї дружини, отримавши доступ до її переписки. Марія працювала балетмейстером театру і була впевнена, що вони цивілізовано розійдуться. Але через кілька днів її мати повідомила до поліції, що донька зникла.

Камери у під’їзді показали, що чоловік був останній, хто пішов від неї 17 лютого, до того ж із валізою. Більше жінка не виходила.

«Камера в під’їзді показала, що жінка нікуди не виходила після візиту чоловіка. В її квартирі всюди були сліди романтичного вечора. Чоловік одразу заявив — дружина знайшла іншого, а про зникнення він нічого не знає. Виявилося, що він вже давно слідкував за дружиною, отримав доступ до її месенджерів та читав кожне листування. Побачив повідомлення від колеги — ревнощі, бажання покарати», — повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

Марія працювала балетместером у театрі. Фото: С. Болвінов.

Коли слідчі почали працювати з Олексієм, він відмовлявся говорити правду і пояснював, що у валізі вивіз речі і якісь продукти. А дружина, мовляв, знайшла собі когось. Слідчі почали шукати зачіпки за адресами чоловіка. Під час ретельного огляду напівзакинутої дачі, яка належить його батькам, знайшли обгорілі рештки на сусідній ділянці. 

«Чоловік продовжував триматися своєї версії. Та виявилося, що він не лише інсценував побачення своєї жертви з іншим, а ще й кілька днів після вбивства возив телефон дружини по місту, відповідав на повідомлення від тещі, імітуючи те, що вбита все ще жива. Її матір одразу зрозуміла, що це пише не донька. І пішла до поліції», — повідосляє Болвінов.

24 лютого поліція знайшла тіло без голови та кистей у старому льосі — вбивця намагався його спалити: обклав шинами, облив бензином та підпалив, але закрив кришку льоха, через це вогонь згас. На згарищі слідчі знайли фірмовий значок від валізи, у якійму убивця вивіз тіло жінки.

Убивця склав пошматоване тіло дружини у валізу і вивіз. Фото: С. Болвінов.

«Та чоловік продовжував наполягати, що у своєму чемодані привіз додому консерви. І навіть показав таку саме валізу, як на відео з камер. Втім обдурити слідство йому не вдалося. Фірмовий значок там був у зовсім іншому місці, ніж на тому чемодані, з яким він виходив з під’їзду. Судмедекспертиза показала, що жертва померла внаслідок чотирьох ножових поранень. Криміналісти дуже швидко зробили також і дослідження ДНК —зразки з обгорілого тіла співпали зі зразками матері зниклої жінки», — повідомив начальник Слідчого управління.

Тільки тоді чоловік розповів, що посварився з дружиною, штовхнув її у ванній, бив ножем по тулубу, потім розчленував і виніс з квартири у пакеті та валізі на колесах. До посадки він дістався автівкою, там закопав кисті, за кілометр — пакет з головою. Каже, що робив усе у стані афекту та готовий співпрацювати із слідством.

За даними поліції, убивця мав готову візу для виїзду в Канаду. Сьогодні підозрюваному обрали запобіжний захід — тримання під вартою без можливості внести заставу.

Джерело

Новости Харькова