Харків’янин ошукував людей, які просили про евакуацію

Шахрая судитимуть.

45-річний харків’янин ошукував людей під час війни.

Протягом тривалого часу чоловік повідомляв людям, що займається організацією евакуації жителів із гарячих точок Харківської області, доставкою продуктів, ліків, палива та продажем генераторів, однак працює віддалено. Тому із клієнтами зв’язок тримав у месенджерах під вигаданим нікнеймом. Люди відправляли йому гроші на карту, однак допомогу так і не отримували.

«Люди, перебуваючи у складних ситуаціях через війну, переводили на банківську картку шахрая гроші, так і не отримавши жодної допомоги. Чоловік спричинив потерпілим матеріальних збитків на суму близько 150 тисяч гривень», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до трьох років ув’язнення. 

Як писав KharkovNEWS.info, 38-річний чоловік виманював гроші у харків’ян, домівки яких постраждали від обстрілів. Шахрай діяв на території Салтівського району. Він укладав договори з потерпілими та обіцяв виготовити й встановити металопластикові конструкції, при цьому ошуканець і не збирався виконувати будь-які роботи та повертати отримані кошти. 

Джерело

Новости Харькова