Харків’яни просять повернути автобусні маршрути

Пасажирам незручно діставатися у віддалені райони міста.

Харків’яни просять у міського голови повернути автобусні маршрути від метро до околиць.

Перша петиція, зареєстрована на сайті міської ради, стосується автобусу №266. Він поєднував Північну Салтівку і станцію метро «Героїв Праці» та частково дублював маршрут трамваїв №№ 16 та 27. Але трамваї часто не ходять, і людям нічим доїхати додому від метро.

«Через дуже часте лагодження трамвайних колій дістатись цієї частині Салтівки неможливо! До району повернулося дуже багато людей, а трамваї — єдиний спосіб дістатись до метро і навпроти. Дуже просимо повернути цей маршрут!», — пише авторка петиції Катерина Дементьєва.

Інша петиція стосується вулиці Шарикової в Індустріальному районі, до якої теж нічим дістатися від станції метро «Індустріальна». Автор петиції просить запровадити на цій ділянці автобусний або хоча б тролейбусний маршрут. 

Зараз у транспортній мережі міста залишилось дуже мало приватних маршрутів, тому в міськраді нещодавно оголосили конкурс на перевезення пасажирів. Зараз проїзд в Харкові безкоштовний, але на сесії 22 листопада депутати планують переглянути це рішення.

Джерело

Новости Харькова