Харків’яни будуть їздити варшавськими потягами

Варшава надасть Харкову гуманітарну допомогу у вигляді потягів.

Потяги не підходять під розміри колій у харківському метро, тому їх будуть переобладнувати.

Харків отримає від Варшавського метрополітену (Польща) три рухомих склади метро. Вони надійдуть як гуманітарна допомога. Про це домовилися мер Харкова Ігор Терехов і віцемер Варшави Міхаіл Ольшевський у серпні. Зараз готують тендерну документацію аз для того, щоб доставити 18 вагонів. У кожного вагоні буде близько 40 сидячих місць. У вагонах зможуть розміститися від 265 до 273 пасажирів. Проте потяги не зможуть одразу поставити на колії, їх потрібно буде переобладнати.

«Потяги потребують переобладнання на нашу ширину колії. Це займе деякий час. Після проведення підготовчих робіт поступово вводитимемо їх в експлуатацію. Завдяки цій допомозі ми оновимо рухомий склад, що дозволить покращити умови перевезення харків’ян та за необхідності скоротити інтервали руху», — розповів виконуючий обов’язки директора департаменту інфраструктури Харківської міськради Олександр Мирошниченко.

Сьогодні, 18 жовтня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міськради ухвалили рішення щодо проведення організаційних заходів, які стосуються співпраці із метрополітеном Варшави.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харків прибула перша партія трамвайних вагонів із міста Пльзень (Чехія). Трамваї планують запустити на найбільш завантажених маршрутах. Завдяки цьому можна буде знизити інтервали руху електротранспорту.

Джерело

Новости Харькова