Харків заплатив підряднику 32 мільйони гривень за ремонт будинків

За цю суму ремонтують 11 будинків.

Кошти переказали одній компанії.

Із травня по липень управління з будівництва, ремонту та реконструкції Харківської міської ради віддало близько 32 мільйонів гривень підрядникам за роботи з проведення капремонту пошкоджених через війну будинків. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на Єдиний портал використання публічних коштів.

«Усі гроші отримав один підрядник, ПАТ «Трест Житлобуд-1″, який належить члену виконкому Олександру Харченку», — зазначили у ХАЦі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засновник шлюбного агентства з Китаю хоче відбудовувати Харківську область

Найбільше грошейм віддали за послугу з відновлення будинку на вулиці Танкопія, 51, — 5,5 мільйона гривень. Цей будинок був пошкоджений через обстріл навесні минулого року. Однак загальна вартість відновлення будинку складе більше ніж вісім мільйонів гривень.

Майже чотири мільйони гривень спрямували на ремонт дев’ятиповерхового будинку, розташованого на вулиці Метробудівників, 15. Четвертий під’їзд у ньому наразі вже відновлений. Навесні «Житлобуду-1» сплатили більше ніж шість мільйонів гривень за ремонтні роботи у цьому будинку. На повну реконструкцію відведено 20 мільйонів гривень.

Ще один будинок розташований на вулиці Отакара Яроша, 5. Загальна вартість будинку складає 6,48 мільйона гривень. Із травня по липень «Житлобуду-1» перевели за його ремонт майже два мільйони гривень. П’ятиповерховий будинок пошкоджений через обстріл у квітні 2022 року, відновлювати стіни в ньому почали восени того ж року. Однак договір був укладений тільки у липні.

За ремонт будинку на вулиці Холодногірській, 3, віддали 2,5 мільйона гривень. Відновлюють його із 2022 року. Ще два мільйони гривень прийшлося на роботи у будинку об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Драгоманова, 6-Г». Повне відновлення будинку коштуватиме більше ніж п’ять мільйонів гривень.

Будинок на вулиці Амосова, 9-А, ремонтують за два мільйони гривень, по вулиці Тархова, 2, — за півтора мільйона гривень. На роботи по будинку на вулиці Наталії Ужвій, 104, віддали із травня по липень майже півтора мільйона гривень, однак раніше виділили ще близько мільйона гривень.

Із березня по квітень підрядник отримав більше ніж три мільйони гривень за ремонт багатоповерхівки по вулиці Наталії Ужвій, 102, із травня по липень — 900 000 гривень.

Будинок на Салтівському шосе, 262, ремонтують за два мільйони гривень. За відновлення будинку об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Кулиничі-1», розташованого на вулиці Грищенка, 18, переказали компанії 1,3 мільйона гривень. Раніше міська рада повідомляла, що в цьому будинку вже відновлений конструктив, покрівля, поштукатурений фасад і пофарбована вхідна група. Також були раніше завезені вікна.

У липні управління з будівництва, ремонту та реконструкції Харківської міської ради підписало договорили щодо проведення капремонту у пошкоджених будинках на 55 мільйонів гривень.

Як писав KharkovNEWS.info, будинок по вулиці Свободи, 11/13, у Харкові, який зруйнувала російська ракета, чекає ще на одну експертизу. Цього разу — економічну.

Джерело

Новости Харькова