Головний «поліцай» Куп’янська під час окупації грабував місцевих жителів

Євген Лісняк силою відібрав у жінки автомобіль.

«Начальнику окупаційної поліції Харківщини» оголосили чергову підозру, цього разу — за порушення законів та звичаїв війни.

Слідчі встановили, що під час роботи в Куп’янську так званий «начальник поліції» пограбував місцеву 36-річну жінку. 

«27 липня минулого року псевдополіціянт та двоє російських військових приїхали до будинку 36-річної місцевої мешканки. Будучи озброєними, вони почали погрожувати жінці у присутності її літніх батьків, вимагаючи віддати позашляховик Toyota Land Cruiser. Потерпіла, злякавшись за своє життя та життя батьків, передала їм ключі від автівки», — розповіли в прокуратурі.

Євген Лісняк забрав собі машину, в подальшому його часто бачили на позашляховику на вулицях Куп’янська — він їздив на машині в кафе і магазини.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України. Матеріали щодо двох російських військових виділені в окреме кримінальне провадження.

Крім того, 38-річний Євген Лісняк має ще одну підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території). Колишній міліціонер із Харкова давно зрадив Україні. Після 2014 року він жив в окупованому Луганську і працював на керівних посадах у так званому «мвд лнр».  З гауляйтером Харківської області Віталієм Ганчевим вони працювали в одному райвідділі. У червні 2022 року Лісняка перевели на посаду начальника незаконного правоохоронного органу в Куп’янську. 

Джерело

Новости Харькова