Голові суду на Харківщині за держзраду загрожує довічне ув’язнення

Чоловіка судитимуть.

Голова Балаклійського райсуду Харківської області Володимир Купін утік до Росії.

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування стосовно голови Балаклійського районного суду Харківської області, які під час окупації допомагав російським загарбникам. Обвинувальний акт спрямували до суду. Про це повідомили у ДБР.

За даними слідства, на початку квітня 2022 року суддя Балаклійського райсуду виїхав до міста Куп’янськ та очолив там юридичний відділ в адміністрації окупантів.

«На новій посаді зрадник приймав місцевих мешканців та надавав консультації щодо особливостей законодавства загарбників. Після звільнення Куп’янська він встиг втекти до рф», — розповіли у ДБР.

Обвинувальний акт щодо голови суду склали за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, судитимуть голову Балаклійського райсуду у Ленінського районному суді Харкова. Зараз суддя оголошений у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, голова Балаклійського районного суду Харківської області, якого підозрюють у державній зраді, — Володимир Купін. Йому — 42 роки. Він уродженець селища Приколотне у Великобурлуцькій громаді.

Суддею Балаклійського районного суду Харківської області Володимир Купін став 18 травня 2012 року. На загальних зборах суддів Балаклійського райсуду 10 листопада 2021 року його обрали головою.

Джерело

Новости Харькова