«Голівуд» у Бучі та ядерна зброя на «Азовсталі». За що судитимуть колишнього кандидата у мери Харкова

Олександр Кондрусик на прізвисько "Саша Псих" поширює фейки про Україну.

У прокуратурі розповіли подробиці діяльності Олександра Кондрусика, якого звинувачують у виправдовування російської агресії.

Проросійський блогер, що у 2021 році балотувався у мери Харкова, на початку повномасштабного вторгнення втік до Москви і звідти в соцмережах агітував за окупацію України та спростовував факти російських злочинів на захоплених територіях.

«Серед російських тез, які просував та продовжує просувати підозрюваний, міститься низка прокремлівських наративів. Наприклад щодо трагедії у Бучі, спричиненої російськими військовими, він зазначив наступне: «И да, по поводу Бучи — Голливуд рыдает в сторонке, ибо такой фантастики он не додумался бы снять никогда. Те, кто поверил в эту туфту — сочувствую вам», — наводять приклад у прокуратурі.

Також блогер поширював вигадку про те, що начебто у підземеллях «Азовсталі» в Маріуполі зберігається ядерна або хімічна зброя.

Олександру Кондрусику оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу: виправдовування збройної агресії РФ та поширення комуністичної символіки. Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. 

Як писав KharkovNEWS.info, Кондрусик народився 4 червня 1969 року у Полтаві. У 2021 році балотувався на посаду Харківського міського голови, але згодом написав заяву про відмову від участі у виборах і став довіреною особою іншого кандидата — Віктора Величкова. 

Джерело

Новости Харькова