Експоліцейська підбирала кадри для адміністрації окупантів на Харківщині

Зрадниці заочно повідомили про підозру.

За 70 тисяч рублів зарплатні зрадниця виконувала обов’язки «начальника отделения кадров».  

Як встановило слідство, в окупованому Куп’янську співробітниця райвідділу поліції ГУНП за власною ініціативою перейшла на бік росіян. Начальниця режимно-секретного сектору обійняла посаду «и. о начальника отделения по работе с личным составом» у так званому «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

«Жінка здійснювала прийом та оформлення документів від кандидатів для добору на службу у вказаному незаконному правоохоронному органі, проводячи співбесіди із ними, комплектувала їх особові справи, формувала списки особового складу, проводила заняття з вивчення законодавства рф, складала табелі обліку робочого часу тощо», — розповіли в Харківській обласній прокуратурі.

Згодом зрадницю перепризначили на посаду «начальника отделения кадров». За службу на окупантів підозрювана отримувала щомісячно 70 тисяч російських рублів. Крім того, наприкінці серпня минулого року експоліцейська за власним бажанням отримала паспорт громадянина рф.

Перед деокупацією Харківщині жінка втекла на територію держави-агресора. Наразі вирішується питання щодо оголошення її у розшук. 

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури жінці заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Як писав KharkovNEWS.info, житель Харківського району отримав підозру за любов до країни-агресора. Колаборантом виявився 64-річний чоловік.

Джерело

Новости Харькова