Двом харківським навідникам продовжили запобіжний захід

Обвинувачені — юнаки 19 і 20 років.

Двоє молодих чоловіків їздили на велосипедах Харківщиною та збирали дані про дислокацію Збройних сил України.

У п’ятницю 27 жовтня у Київському районному суді Харкова пройшло підготовче засідання по справі щодо двох харківських навідників — 19-річного та 20-річного чоловіків. Як повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, обвинуваченим продовжили міру запобіжного заходу. Вони залишатимуться під вартою до 25 грудня включно, права внесення застави їм не надали.

Нагадаємо, 19-річний харків’янин вийшов у Telegram на зв’язок із представником ФСБ Росії, який вербував українців, та погодився працювати на нього. Той дав завдання чоловікові, яке полягало у зборі та передачі йому інформації про підрозділи української армії. Харків’янин прийшов до знайомого із пропозицією долучитися до нього, він погодився.

Навідники їздили Харковом та областю на велосипедах і збирали інформацію про місця дислокації Збройних сил України, потім передавали їх ворогу. У повідомленнях були гугл-мапи із відповідними позначками, а також фото. Отриману інформацію росіяни використовували для завдання ударів по регіону.

Джерело

Новости Харькова