Дорожники закінчують ремонт «траси життя» у Харківській області

Цією дорогою евакуюють поранених, нею везуть гуманітарну допомогу.

У Харківській області продовжують ремонт траси М-03 сполученням Київ — Харків — Довжанський. 

Це однин із логістичних маршрутів регіону, яким перевозять гуманітарні та військові вантажі, евакуюють поранених. Аварійний ремонт покриття триває на ділянці від села Гонтів Яр (Валківська громада) до Харкова. Наразі ремонт завершили на 95%. Щоб пришвидшити роботи, залучили бригади з інших областей. 

«Вибоїни та ями прибирають пневмоструменевим методом та за допомогою гарячого асфальтобетону, який доправляють на місце у спеціальних автомобілях-термосах. На найбільш зруйнованих ділянках залучали ще й асфальтоукладальники. Щоб якнайшвидше привести до ладу аварійне покриття, підрядникам довелося навіть залучати техніку та додаткові бригади з інших регіонів», — повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таких доріг не було ніколи. Чому немає грошей навіть на ямковий ремонт трас у Харківській області

Проте у Службі відновлення зазначили, що строки проведення ремонтних робіт залежать від фінансування. Під час війни усі кошти спрямовані на посилення обороноздатності.  

«Наразі всі роботи підрядники й досі виконують за власні обігові кошти», — пояснили у Службі. 

Як писав KharkovNEWS.info, у лютому дорожники почали ремонтувати проблемну трасу Харківської області. На найбільш зруйнованих ділянках дорожнього полотна на трасі М-03 Київ — Харків — Довжанський міняли шар асфальтобетонного покриття.

Джерело

Новости Харькова