Дорожники почали відновлювати ще один міст у Харківській області

За час війни були зруйновані або пошкоджені 25 мостів на Харківщині.

Зараз у регіоні відновлюють п’ять мостів.

У Харківській області почали відновлювати ще один міст. Де саме він знаходиться, не повідомляють з міркувань безпеки. Наразі дорожники проводять капітальне відновлення п’яти мостів, що складають п’яту частину від усіх зруйнованих за час війни шляхопроводів. Про це розповів голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

«Ми дуже обережно розповідаємо про відбудову інфраструктури цієї області через ризики для безпеки тих, хто працює на об’єктах. Минулого року четверо працівників наших підрядних організацій загинули під час розчищення доріг. Тому тут без локацій та навіть назв маршрутів», — пояснив Найєм.

Біля 23 мостів, розташованих у Харківській області, зведені тимчасові переправи. Однак ними неможливо забезпечити повноцінний рух вантажів. Великовагові автомобілі користуються об’їзними шляхами, оскільки тільки деякі тимчасові переправи їх витримують.

«Для нормальної логістики в області потрібні капітально відновлені мости хоча б на головних трасах. Агентство працює зараз на тих ділянках державних доріг, які погодили військові», — зазначив голова Держагентства.

За словами Мустафи Найєма, Харківська область увійшла у десятку регіонів, в яких Держагентство відновлення буде робити перші проєкти відбудови. Вони будуть стосуватися відновлення житла, критичної, соціальної й транспортної інфраструктури. 

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області частково відновили міст, який сполучає Великобурлуцьку та Печенізьку громади з обласним центром. Міст пролягає через річку Тетлега. Через бойові дії 26 лютого минулого року він був зруйнований. Після деокупації біля нього звели тимчасову переправу, однак вантажівки мали об’їжджати її.

Джерело

Новости Харькова