Для постраждалих внаслідок атаки росіян харків’ян відкрили штаб допомоги

Пункт допомоги розгорнули в гімназії №21 (вул. Тракторна, 3/12).

У Харкові працює штаб допомоги для людей, які постраждали внаслідок нічної атаки безпілотників на місто. 

З масштабної пожежі, що сталася внаслідок влучання дронів у нафтобазу, врятували 57 людей. Громадяни, які залишилися без житла 9 лютого, будуть тимчасово розселені до гуртожитків. До того ж у харківській гімназії №21 відкрили штаб допомоги цим людям.

«Ми збираємо теплі речі. Будемо розселяти людей. Є можливість розселити по гуртожитках. Там вони зможуть перебувати стільки, скільки потрібно. У людей фактично нічого не залишилось. Є потреба в будівельних матеріалах, в одязі, засобах особистої гігієни. Ми домовились з міжнародними фондами щодо встановлення мобільних будинків, щоб люди змогли в них жити — там є все необхідне для життя», —  повідомив в етері нацмарафону міський голова Ігор Терехов.

На вулиці, де сталася пожежа, тривають рятувальні роботи За словами мера, постраждалих може бути більше. Нині відомо про сімох загиблих: родину з трьома дітьми та літнє подружжя, та трьох поранених.

Як писав KharkovNEWS.info, 9 лютого із 22:46 окупанти завдавали ударів безпілотниками типу «шахед» з Бєлгородської області. Через влучання у нафтобазу стався витік палива та загорівся приватний сектор у Немишлянському районі. За даними поліції, у сховищі було 3 700 тонн палива.

Джерело

Новости Харькова