Директор харківської лікарні виписав собі премій на 1,5 мільйона гривень

Керівник зазначав у документах, що начебто лікує хворих на коронавірус.

Очільник медзакладу нараховував собі доплату протягом двох років.

Слідчі оголосили підозру директорові однієї із харківських лікарень, який із 2020 по 2022 роки заволодів сумою у понад півтора мільйона бюджетних коштів. За даними слідства, директор знав про затверджений список співробітників лікарні, які працювали із хворими на коронавірус та яким виплачували надбавку у розмірі до 300% зарплатні. Сам директор у переліку не значився. Попри це, він нараховував собі доплати.

«Директор лікарні не був внесений у вказаний список, проте гроші собі він таки вирішував нарахувати, оформлюючи це незаконними наказами. Як наслідок, за період часу з листопада 2020 року по лютий 2022 року йому було безпідставно нараховано доплати на загальну суму понад 1,5 млн гривень», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, директор лікарні — це 75-річний чоловік. Він уже не очолює медзаклад.

Підозру чоловікові склали за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від семи до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років та з конфіскацією майна. 

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці травня 2023 року у Харкові пройшли обшуки на фірмах, які завдяки чиновникам заробляли на пандемії коронавірусу. Слідчі викрили схему заволодіння державними коштами на закупівлях медичного обладнання під час пандемії коронавірусу. У ній брали участь департаменти охорони здоров’я одинадцяти обласних державних адміністрацій. 

Джерело

Новости Харькова