Дід з онуком продавали фальсифікований алкоголь у Харківській області

"Коньяк" розливали по пляшках у гаражі.

Під час обшуків у місцях незаконного продажу знайшли фальсифікованої продукції на півтора мільйона гривень.

30 січня слідчі оголосили підозру 61-річному жителю Солоницівки та його 25-річному онукові, які продавали фальсифіковані цигарки та алкоголь. За даними слідства, «бізнес» чоловіки придумали у 2023 році. Вони облаштували цех у гаражі, де розливали фальсифіковану горілку та коньяк у тари по п’ять або десять літрів. Потім фальсифікат збували через магазини та ринки на території Харківщини.

«Здебільшого підозрювані займались роздрібною торгівлею: продавали фальсифікований алкоголь «клієнтам» з Харківського району. За попередніми даними, щомісяця «бізнесмени» збували 100-150 літрів фальсифікату. Правоохоронці викрили чоловіків, їх злочинна діяльність припинена», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, під час обшуків вилучили понад 10 800 пачок тютюну, понад 1600 літрів спирту, обладнання для виробництва алкоголю, 50 контейнерів для зберігання лікеро-горілчаних виробів відомих торгових марок, чорнові записи, гроші.

«Вилучено продукції на загальну суму 1 491 860 гривень», — розповіли у поліції.

Підозру чоловікам сформували за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф у розмірі від 5000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, судитимуть жителя Харківщини, у якого знайшли мільйони фальсифікованих цигарок. Чоловік узяв в оренду склади та зберігав там фальсифікат.

Джерело

Новости Харькова