Державна зрада: голова громади з Харківщини заправляв танки росіян

Віктор Соловйов обирався як самовисуванець, а навесні 2022 року начебто відмовився від виконання повноважень голови через тиск окупантів.

Служба безпеки України заочно повідомили підозру у державній зраді голові Чкаловської громади Віктору Соловйову.

Слідчі встановили, що голова селищної ради у Чугуївському районі «зливав» ворогу дані українських захисників під час захоплення частини Харківської області, добровільно співпрацював із ворогом.

«Після окупації регіону він добровільно погодився на співпрацю з окупаційною «владою» в обмін на лояльне ставлення ворога. Встановлено, що зловмисник «здавав» ворогу персональні дані військовослужбовців Збройних Сил України та учасників АТО. Отриману інформацію окупанти використовували для викрадення, катування та перевірки осіб, які негативно ставилися до держави-агресора. Таким чином ворог намагався придушити національний супротив на території регіону та примусити українців до співпраці», — повідомив  речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Крім цього, зрадник забезпечив військовослужбовців рф житлом на території місцевих сільськогосподарських і промислових підприємств. Слідству відомо, що Соловйов заправляв дизельним паливом танки та іншу техніку збройних сил рф, організовував та забезпечував харчування російських військовослужбовців у їдальні Чкаловського ліцею.

Після деокупації більшої частини Харківщини голова громади зник на території Росії. Соловйову заочно повідомили підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, Чкаловське було деокуповане одним із перших під час осіннього контрнаступу на Харківщині у вересніі 2022 року. Голова селища, Віктор Соловйов, залишався на окупованій території, а 7 травня склав повноваження. Наприкінці травня було відомо, що його сина Владислава викрали окупанти, аби змусити до співпраці. Що було далі, невідомо.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2022 року Володимир Зеленський призначив начальником Чкаловської селищної військової адміністрації Сергія Котенко.

Джерело

Новости Харькова