Депутатка з Харківської області працювала на окупантів

Жінку затримали.

Депутатці загрожує до 10 років позбавлення волі.

Співробітники Служби безпеки України під час стабілізаційних заходів на деокупованих територій Харківщини викрили та затримали місцеву депутатку, яка співпрацювала з російськими окупантами. Про це повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

«Колаборанткою виявилася мешканка Куп’янського району, діюча депутатка Великобурлуцької селищної ради від забороненої нині політичної партії «ОПЗЖ». Раніше вона тривалий час обіймала посаду сільського голови в одному з населених пунктів Великобурлуцької територіальної громади», — розповіли в СБУ.

Слідчі встановили, що окупанти запропонували депутатці посаду, та погодилася. У серпні минулого року вона стала «в.о. помічника начальника Великобурлуцького територіального управління Тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Перебуваючи на посаді, жінка ходила на наради керівництва адміністрації окупантів, впроваджувала рішення загарбників у населеному пункті, організовувала збори населення.

За інформацією СБУ, після звільнення територій Харківщини жінка залишилася в селі та сподівалася уникнути покарання, однак її викрили та затримали.

Жінці оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їй загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Вона перебуває під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше СБУ викрила двох депутатів, які допомогли окупантам вивезти більше 700 тонн насіння соняшника в Росію.

Джерело

Новости Харькова