Депутат, який називав харків’ян «тварями», хоче скласти мандат

Олександр Ткаченко більше не хоче бути депутатом.

Олександр Ткаченко написав заяву про складання мандату.

Депутат Харківської обласної ради VІІІ скликання Олександр Ткаченко від партії «Блок Кернеса — Успішний Харків» хоче скласти повноваження за власним бажанням. Про це стало відомо з відповідного проєкту рішення, опублікованому на сайті Харківської обласної ради.

«Враховуючи особисту заяву депутата Харківської обласної ради Ткаченка Олександра Юрійовича про складення ним депутатських повноважень … підготовлено для розгляду на сесії обласної ради проєкт рішення обласної ради «Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради VІІІ скликання Ткаченка О.Ю.», — сказано у пояснювальній записці.

Зазначимо, у разі ухвалення рішення про припинення Ткаченком депутатських повноважень потрібно буде знайти йому заміну. Рішення направлять до Харківської обласної територіальної виборчої комісії.

Сесія Харківської обласної ради відбудеться у лютому.

Олександр Ткаченко став депутатом Харківської обласної ради VIII скликання у жовтні 2020 року, представляв партію «Блок Кернеса — Успішний Харків», перебуває у складі комісії з питань бюджету. Після початку повномасштабної війни брав участь у засіданнях онлайн, але останні сесії прогуляв. Обирався депутатом облради раніше, із 2015 по 2020 рік.

Як писав KharkovNEWS.info, у 2018 році Олександр Ткаченко (тоді представляв партію «Відродження») називав у соцмережах своїх виборців «покидьками» й «тварями».

Мешканці Харкова тоді поскаржилися на те, що перебували без газу, а в той час голова райадміністрації Тетяна Цибульник нічого не робила, аби допомогти людям. Ткаченко «прийшов» у коментарі й почав погрожувати мешканцям, які скаржилися. Потім усі коментарі він затер і намагався вирішити питання із ЗМІ, які про це писали.

Джерело

Новости Харькова