Циркуни поки залишаються у програмі на повну відбудову

Рішення має ухвалити Кабмін.

Територію села розміновують, однак обстріли продовжуються.

Село Циркуни у Харківському районі поки не виключено із переліку населених пунктів, які будуть комплексно відбудовувати. Рішення ухвалюватиме Кабінет міністрів України. Воно буде залежати від військової обстановки. Якщо вона буде складною, то замість Циркунів запропонують інший населений пункт для відбудови або чекатимуть, поки обстановка не зміниться. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Media Center Ukraine — Ukrinform.

«З приводу населеного пункту Циркуни. Наразі рішення Кабінету міністрів не змінено, тому ми працюємо, і завдання перед військовою адміністрацією — скоординувати всі дії щодо розмінування цього населеного пункту. І цей населений пункт, принаймні забудова, вже розмінована на рівні 80%. І зараз відповідно будемо чекати від агенції відновлення планів щодо відновлення цього населеного пункту. Якщо будуть зміни уряду щодо цього населеного пункту, щодо його відновлення, то дійсно будемо пропонувати або альтернативний, або чекати, поки зміниться військова обстановка в цьому напрямку», — сказав Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, 7 травня 2022 року стало відомо про звільнення села Циркуни, яке розташоване одразу за Об’їзною дорогою Харкова. Після деокупації голова ХОВА Олег Синєгубов казав, що на розмінування Циркунів знадобиться кілька тижнів.

У квітні 2023 року Кабінет міністрів України затвердив постанову, в якій визначив шість населених пунктів України, де відбуватиметься комплексне відновлення за новими принципами. Серед них були Циркуни. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, що ці населені пункти будуть відбудовувати повністю, а не окремі будівлі.

Масштабний проєкт повної відбудови мав стартувати у Циркунах у середині літа. Однак 6 червня Олег Синєгубов повідомив, що у Харківській обласній військовій адміністрації розглядають питання про можливу заміну Циркунів на інший населений пункт. Причиною стала безпекова ситуація і щільне замінування.

Джерело

Новости Харькова