Чоловіка, який встановив відеокамери у суді Харкова, ув’язнили на десять років

Під час війни стався виток інформації із суду.

Харків’янин установив камери у кабінетах суддів і мав доступ до інформації з обмеженим доступом.

30 серпня Червонозаводський районний суд Харкова визнав винним 48-річного харків’янина, який установив у суді відеокамери. Чоловікові призначили покарання у вигляді десяти років ув’язнення з позбавленням права займатися роботою, пов’язаною зі встановленням обладнання, яке має можливість доступу до інформативної системи та мереж на три роки.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд виніс вирок харківському корегувальнику

«Прокурори у суді довели, що чоловік встановив камери відеонагляду та мережевого обладнання для здійснення аудіо- та відеозапису в особистих кабінетах суддів одного з районних судів м. Харкова. У подальшому, маючи права адміністратора, чоловік заходив у облікові записи і таким чином отримував доступ до даних з обмеженим доступом, що призвело до витоку інформації в умовах воєнного стану», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як уточнили KharkovNEWS.info у пресслужбі прокуратури, чоловік установлював відеокамери у 2020 році, викрили його у листопаді 2022 року.

Винним чоловіка визнали за ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, що призвело до витоку інформації та порушення встановленого порядку їаршрутизації, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Джерело

Новости Харькова