Чиновника райадміністрації у Харкові викрили на хабарі за встановлення торговельного кіоску

За дозвіл на розміщення павільйону посадовець просив 3000 доларів.

27-річному співробітнику адміністрації Шевченківського району повідомили про підозру.

За облаштування кіоску з продажу фаст-фуду на Олексіївці посадовець запросив 3000 доларів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що головний спеціаліст сектору підприємництва та споживчого ринку адміністрації Шевченківського району Харківської міської ради вимагав неправомірну вигоду з фізичних осіб-підприємців за надання дозволу на розміщення малих архітектурних форм на території вказаного району.

У червні цього року до посадовця звернувся підприємець, у якого виникли проблеми з розміщенням торгівельного павільйона для фаст-фуду по проспекту Перемоги у Харкові. 

«Ділок зазначив, що він має вагомий «вплив» на потрібних людей для облаштування кіоску саме у цьому місці. Проте за «послугу» він встановив суму у 3000 доларів США», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Спочатку підприємець на вимогу посадовця адміністрації передав 1000 доларів США через свого знайомого. Другий «транш» чиновник мав отримати особисто 7 вересня. Саме під час передачі 2000 доларів головного спеціаліста правоохоронці затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Фото: Харківська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова чоловіку повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення вказаного злочину.

Як писав KharkovNEWS.info, директора комунального підприємства на Харківщині затримали за хабар

Джерело

Новости Харькова