Чиновницю Податкової служби Харківщини взяли під варту

Податковиця, яку підозрюють одразу за чотирма статтями, може вийти під заставу у 7 мільйонів гривень.

Посадовицю Податкової служби Харківської області викрили на хабарі у мільйони гривень.

Чиновницю взяли на хабарі під час отримання 55 тис. доларів США від представника юридичної особи. Крім того, вона просила ще хабар у розмірі 150 тис доларів США.

Як повідомили у САП, 16 лютого 2024 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід посадовій особі ГУ ДПС у Харківській області. Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 7 млн грн застави.

Нагадаємо, за даними слідства, жінка підштовхнула представника приватної компанії дати хабар керівнику Податкової служби Харківщини. За гроші обіцяла, що цю компанію виключать зі списку платників із критеріями ризиковості. 

Окрім цього, детективи з’ясували, що із січня по лютий співробітниця Податкової служби попросила кілька компаній дати їй 150 000 доларів (це 5,6 мільйона гривень). Підпорядкований їй відділ мав перевіряти правильність нарахування, повноту та своєчасність сплати податків. Жінка обіцяла за хабар, що перевірки проведуть в інтересах цих компаній.

Підозру співробітниці Податкової служби оголосили за  ч. 4 ст. 368 і ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 369 (підбурення до надання та одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. 

Джерело

Новости Харькова