Чим росіяни били по Харкову та області у березні

Область потерпає від ударів щодня.

Найчастіше цілями окупантів стають житлові будинки.

У березні Росія атакувала Харків один раз на кілька днів, область потрапляє під удари щодня. Зокрема, росіяни б’ють по населених пунктах на Куп’янському та Вовчанському напрямках. Більшість влучань фіксують по об’єктах цивільної інфраструктури, житлових будинках. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко в ефірі «Суспільне. Студія».

«Конкретно цифри я назвати не можу [наскільки часто окупанти обстрілювали Харківщину у березні — ред.]. За березень ми маємо таку динаміку, що останні два тижні саме обстріл міста здійснюється раз на декілька днів, а саме Харківська область обстрілюється кожного дня і десятки разів. І там майже кожного дня гинуть місцеві. Це Куп’янський і Вовчанський напрямок. Там обстріли з артилерії, авіаційні бомби, обстріли з РСЗВ запускаються по декілька разів на день», — розповів Чубенко.

За словами речника Харківської обласної прокуратури, найчастіше окупанти використовують для ударів по Харківщині безпілотники типу «шахед» і ракети С-300.

«Росіяни по нашому регіону, і це особливість в цьому саме Харківщини — те, що використовують дуже багато ракет С-300. Тому що їх багато, вони недорогі, і радіус їхніх ударів оптимальний саме для ударів по місту та області. Оскільки їхня дальність близько 50-70 кілометрів, з території Бєлгородської області здійснюються такі обстріли. Також по нашому регіону часто використовуються «шахеди», «герані» для ударів по тих локаціях, які їх цікавлять. Це і цивільна інфраструктура, і вчора були намагання пошкодити у декількох місцях в місті та області обладнання для теле- та радіомовлення. Тому цілі різні, але основні удари саме «шахедами» та С-300″, — сказав Чубенко.

Із початку війну у Харківській області зруйновані повністю або частково 44 500 об’єктів, зокрема 6000 багатоповерхових будинків, 20 000 приватних житлових будинків, 910 закладів освіти (дошкільної, шкільної та вищої), 347 закладів охорони здоров’я та понад 5500 об’єктів життєзабезпечення, промислових підприємств, закладів культури та спорту.

Як писав KharkovNEWS.info, прокурор показав рештки ракети, якою били по Харкову у лютому. Імовірно, вона не російська. Якщо інформація підтвердиться, то це буде третій випадок застосування північнокорейської ракети по місту Харків.

Джерело

Новости Харькова