Через війну зруйновані майже 30 спортивних об’єктів у Харківській області

Деякі об'єкти почали відновлювати.

Збитки від руйнації спортивних об’єктів у регіоні становлять приблизно 650 мільйонів гривень.

У Харківській області зафіксовано 28 спортивних об’єктів, які були зруйновані через війну. Деякі з них почали відновлювати. Поки спортсмени тренуються в інших регіонах. Про це пише «Суспільне» з посиланням на начальника управління у справах молоді та спорту Харківської обласної військової адміністрації Костянтина Ананченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйновані перемоги. Як росіяни нищили спортивні споруди в Харкові

«На жаль, зараз тренувальний процес у нас проходить за межами Харківської області або в місцях, які більш-менш безпечні для проведення. Деякі тренери проводять тренувальний процес надворі», — розповів Ананченко.

Зазначимо, у січні 2023 року міністр молоді та спорту України та президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт повідомив про те, що в Україні постраждали через війну 320 спортивних об’єктів, 87 із них були повністю або частково зруйновані. Втрати складали більше ніж 250 мільйонів доларів. Харківська область входила у список регіонів із найбільшою кількістю зруйнованих об’єктів, за інформацією Гутцайта, таких було 46.

«У цілому найбільше спортивних об’єктів зруйновано у Луганській – 89, Донецькій – 61, Харківській – 46, Миколаївській – 27, Херсонській – 24, Київській – 21, Дніпропетровській – 15, Чернігівській – 12, Сумській – 11, областях. Ворог знищує наші спортивні комплекси, стадіони та палаци, але не знищить український спорт і нашу силу духу!», — зазначив Гутцайт.

Як писав KharkovNEWS.info, станом на 20 березня у Харківській області через війну були пошкоджені або зруйновані 39 закладів спорту.

Джерело

Новости Харькова