Через співробітницю «Південної залізниці» перерахували зайві мільйони гривень

Жінка неправильно обрахувала площу земельних ділянок.

Співробітниця підрозділу «Південної залізниці» завищила площу земельних ділянок.

Слідчі оголосили підозру співробітниці «Південної залізниці» компанії «Укрзалізниця», яка наприкінці 2020 року уклала угоду із полтавським підприємством на розробку документації із землеустрою. Документи були потрібні для формування земельних ділянок і держреєстрації права постійного користування землями «Укрзалізниці».

Землі площею 675 гектарів знаходяться у Харківській і Полтавській областях. Підозрювана тоді відповідала за підписання цього договору. Вона — співробітниця підрозділу «Служба з управління майновими та земельними ресурсами», який входить до Південної залізниці. Співробітниця завищила площу землі у документах, компанії перерахували зайві гроші.

«Жінка не погодила зі структурним підрозділом «Служба капітальних вкладень» регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» правильність складання договірної ціни на виконання ремонтних робіт, чим допустила неправильне зазначення розрахункових показників за 1 га у кошторисах вартості послуг на вишукувальні роботи. По документах у підозрюваної проходили земельні ділянки площею майже 804 га. Вона свідомо завищила їхню площу на понад 125 га.  Вказані дії призвели до необґрунтованого перерахування з власності регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» на банківський рахунок полтавської компанії грошових коштів у сумі майже 2 млн гривень», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п’яти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Наразі ухвалюють питання про обрання жінці міри запобіжного заходу.

Як писав KharkovNEWS.info, під час ремонту дороги на деокупованій Харківщині вкрали майже 800 000 гривень. Керівнику контракту підприємства-підрядника оголосили підозру.

Джерело

Новости Харькова