Через ожеледицю на дорогах Харківщини застрягли карети швидкої

Рятувальники допомогли медикам дістатися пацієнтів.

На Харківщині щонайменше три автівки швидкої допомоги застрягли на дорогах через складні погодні умови.

Так, під час прямування на екстрений виклик до селища Приколотне, автівку бригади екстреної медичної допомоги 1201 знесло з проїжджої частини дороги. Причиною стало бездоріжжя, а також різке погіршення погодних умов — ожеледиця та мокрий сніг.

Порятунок карети швидкої у Приколотному. Фото: Центр медицини катастроф

«Самотужки вирішити проблему не вдалось, тому на допомогу було викликано підрозділ ДСНС, завдяки якому вдалось швидко повернути автомобіль на дорогу», — розповіли в обласному Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Також рятувальники повідомили про допомогу водіям ще двох автівок «швидкої», які не змогли подолати складні ділянки доріг. Зокрема у селі Горяне Великобурлуцької громади та селі Рогань Роганської вони відбуксирували карети швидкої допомоги зі слизьких ділянок доріг, аби ті змогли дістатися пацієнтів.

Крім того, надзвичайники рятувальними автомобілями витягли на проїжджі частини ще два легковика, які потрапили у кювети біля Козачої Лопані Дергачівської громади та у селі Васищеве Безлюдівської. 

Як писав KharkovNEWS.info, Харківський гідрометцентр попередив про значні дощі. До регіону прийшов циклон. Сьогодні, 20 січня, очікується невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. Температура повітря вдень 1 — 3° морозу, по області до 5 градусів морозу.

Джерело

Новости Харькова