Через обстріли на Харківщині частково знеструмлене село

Пошкоджена повітряна лінія електропередач.

Понад 300 мешканців населеного пункту поки залишаються без електрики.

Через обстріли, які російські окупанти здійснили у понеділок 27 березня, на Харківщині пошкоджені електромережі. Про це повідомили у національній енергетичній компанії «Укренерго».

«Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує мережі. Зокрема, вчора внаслідок російських обстрілів пошкоджені мережі операторів системи розподілу у Харківській, Запорізькій та Херсонській областях», — розповіли в «Укренерго».

Як розповів речник «Харківобленерго» Володимир Скічко, обстріл стався у Куп’янському районі, без світла залишається частина абонентів в одному з населених пунктів.

«Унаслідок обстрілу 27 березня Куп’янського району є пошкодження на повітряній лінії. У нас частково знеструмлено одне із сіл. Понад 300 абонентів знеструмлено», — сказав Володимир Скічко.

За інформацією «Укренерго», сьогодні загалом по Україні споживання електроенергії дещо вище, ніж учора. Це пов’язано зі зниженням температури повітря. Обмеження споживання електрики застосовані тільки у Житомирській області, оскільки там значно пошкоджені мережі унаслідок неодноразових обстрілів. У решті областей обмежень немає.

Як писав KharkovNEWS.info, востаннє Росія завдала масованого ракетного удару по Харківській області 9 березня. Ракетами окупанти вдарили по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури, будинках. Після ракетної атаки Харків залишився повністю знеструмленим, по області світло частково було. Світло у Харкові повністю відновили 11 березня.

Джерело

Новости Харькова