Через обстріли Харківщини горіли ліси та сухостій

Через обстріли постраждала людина, пошкоджені будинки та господарчі споруди.

Минулої доби окупанти обстрілювали Харківський, Богодухівський, Чугуївський, Куп’янський та Ізюмський райони.

Під час обстрілу Вовчанська постраждав 65-річний чоловік. Постраждалого ушпиталили з важким пораненням. У місті пошкоджень зазнав житловий будинок і господарчі споруди, виникла пожежа в лісі. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Вільчі та Лимані (Чугуївщина) пошкоджені приватні житлові будинки та господарчі споруди, у Синельникову — два приватних будинки, господарчі споруди та машина. У Боровій (Ізюмщина) зайнявся ліс, у Підлимані були пошкоджені посіви озимої пшениці. Також займання зафіксували у Куп’янську на відкритій місцевості, у місті пошкоджена інфраструктура.

Окрім цих населених пунктів, під обстрілами перебували Одноробівка, Леміщине, Уди у Богодухівському районі, Волохів Яр на Ізюмщині, Веселе у Харківському районі.

За інформацією Головного управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, поблизу Борової пожежа сталася вранці 26 вересня. Після обстрілу у лісі загорілася хвойна підстилка.

«Хвойна підстилка зайнялась від потрапляння в землю ворожого снаряду після хаотичного обстрілу. Площа горіння склала 5000 кв.м. Вогонь загасили об 11:40», — розповіли рятувальники.

Після 12:00 вогнеборці виїжджали на гасіння пожежі у Куп’янську. Там зайнявся сухостій на відкритій території у центрі міста. Вогонь розповсюдився на площу 1000 квадратних метрів. За півтори години його загасили.

Удень боролися з вогнем у Волохову Яру (Балаклійська громада). На території приватного домогосподарства загорілася господарча споруда. На гасіння пожежі знадобилося п’ять годин.

У Веселому (Липецька громада) обстріл стався близько 15:50. Після удару по селу зайнялася суха трава. Площа пожежі склала два гектари. Ліквідували вогонь о 20:15.

Як писав KharkovNEWS.info, 25 вересня, росіяни кілька разів били по Вовчанську. Перший удар прийшовся на ранок. Після артилерійського обстрілу загорівся дах приватного будинку, були пошкоджені господарча споруда, дві автівки та два мопеди. Близько 15:00 росіяни знову відкрили вогонь по Вовчанську. Поранень зазнали 73-річний чоловік та 60-річна жінка.

Джерело

Новости Харькова