Через негоду у Харківській області без світла залишаються близько 10 тисяч споживачів

Знеструмлені абоненти у 10 громадах Харківщини.

Через обледеніння пошкоджені майже сотня повітряних ліній.

Внаслідок негоди по області знеструмлені 9833 споживачів у Дергачівській, Близнюківській, Барвінківській, Лозівській, Первомайській, Чугуївській, Зміївській, Золочівській, Ізюмській та Вовчанській громадах.

«Над відновленням електропостачання працюють 20 бригад із 80 працівників та 43 одиниці техніки. Ліквідація наслідків триває», — повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок негоди тисячі споживачів залишились без світла. Фото: Харківобленерго 

За даними «Харківобленерго», станом на вечір п’ятниці без світла залишались 28 тисяч абонентів. Аварійно-відновлювальні роботи із залученням спецтехніки, гідропідйомників та всюдиходів проводили 100 бригад фахівців. 

«Вже третю добу енергетики борються з наслідками обледеніння. Умови, в яких працюють наші фахівці, дуже важкі. Ожеледь торкнулася не тільки електромереж, але і під’їздних доріг. Тому туди, куди не може проїхати наша техніка, персонал вимушений діставатися пішки», — розповів заступник технічного директора АТ «Харківобленерго» Олександр Кишинський.

Було пошкоджено 86 повітряних ліній, понад 30 вже вдалося відновити. Окрім того, до Близнюківської громади вже доставлено 118 стійок, і сьогодні тут встановлюватимуть нові опори замість зруйнованих.

Роботи триватимуть і на вихідні. «Робимо все можливе, щоб якнайшвидше відновити електропостачання для всіх споживачів», — запевнив Олександр Кишинський.

Наслідки негоди також долали рятувальники ДСНС та місцевої пожежної охорони. Вони 7 разів залучалися до надання допомоги у забезпеченні автомобільного руху, який на окремих ділянках був ускладнений поваленими деревами, ожеледдю і переметами. Бійці ДСНС допомогли водіям 6-и автомобілів подолати складні ділянки доріг, а також прибрали 10 повалених на дорогу дерев.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області знеструмлені 136 населених пунктів, 38 із них — частково. Електропостачання відсутнє у домівках 43 373 споживачів. Це мешканці Близнюківської, Лозівської, Первомайської, Барвінківської, Ізюмської, Балаклійської, Липецької, Вовчанської та Чугуївської громад.Зокрема, у Лозівській громаді через негоду не працює вуличне освітлення. Без світла через негоду залишилися 150 будинків.

Джерело

Новости Харькова