Через міну на Харківщині загинув водій бензовоза

Підрив стався в Ізюмському районі.

Ще одна людина загинула через міну.

У п’ятницю 13 жовтня неподалік села Явірське Донецької громади (Ізюмщина) на протитанковій міні підірвався бензовоз. Підрив стався близько 11:00. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«На жаль, водій автомобіля загинув. На місці вибуху працюють екстрені служби», — розповів Синєгубов.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, водію, який загинув, був 61 рік. Тіло чоловіка направили у морг. Встановлено, що автомобіль підірвався на протитанковій міні ТМ-62. У Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області повідомили, що водій бензовоза мав заправляти сільськогосподарську техніку. Кабіна автомобіля сильно понівечена, займання не було. 

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, 12 жовтня на Харківщині сталося два підриви на вибухонебезпечних предметах. Удень у Явірському на протипіхотній міні підірвався директор фермерського господарства. Майже у той же час у селі Рубіжне Вовчанської громади (Чугуївський район) підірвався 39-річний чоловік. Вибух пролунав на приватному подвір’ї. Предмет, який вибухнув, поки не встановлений. 

Джерело

Новости Харькова