Чехія подарує Харкову ще одну партію уживаних трамваїв

Це будуть високопідлогові трамваї.

Місто Плзень, розташоване на заході Чехії, подарує Харкову дев’ять трамваїв.

Днями у Плзені відмовилися від високопідлогових трамваїв Tatra T3 і перейшли на низькопідлоговий громадський транспорт. Однак частина високопідлогових трамваїв поки продовжуватиме курсувати, при цьому їх не будуть розміщувати як перші вагони. Трамваї, які зняли з маршрутів, передадуть Україні, вони поїдуть до Харкова. Про це повідомило «Чеське радіо».

«Нові трамваї ми купуємо з фондів Європейського союзу, і тому маємо встановлені умови, що ми можемо зробити зі старими вагонами. Їх уже не можна більше використати ніде в ЄС, і ми самі не можемо їх далі використовувати. Але з’явилася можливість подарувати їх Україні, а саме Харкову. Перші дев’ять трамваїв мають вирушити туди вже протягом літніх канікул», — розповів директор Плзенського міського транспортного підприємства Мірослав Махань.

Ці трамваї виготовлені у період із 1982 по 1987 роки. Плзень хоче вивести з експлуатації високопідлогові трамваї, які поки залишаються у місті, до 2025 року, коли отримає нову партію низькопідлогових трамваїв. Ймовірно, старі трамваї також подарують Україні. Минулого року Плзень передав Харкову сім автобусів і два тролейбуси. 

Як писав KharkovNEWS.info, Німеччина планувала передати Харкову ще 40 автобусів. Також місту допомагала Прага, яка подарувала тролейбуси та 20 трамваїв. Місто Бзень передало сім автобусів, Брно — три тролейбуси.

Джерело

Новости Харькова