Частину «пунктів незламності» в Харкові переведуть у «сплячий» режим

Перелік "пунктів незламності", які працюватимуть, визначать місцеві комісії.

Кількість «пунктів незламності» скоротять.

28 березня на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області доручили місцевим комісіям визначити перелік та графіки роботи «пунктів незламності» у весняно-літній період 2023 року. Згідно з рішенням, частина «пунктів» залишиться, щоб мешканці могли там зарядити телефон або підключитися до інтернету. Відповідний протокол засідання опублікований на сайті Харківської обласної військової адміністрації.

«Провести роботу щодо залишення діючими в робочі години «пункти незламності», які створені в приміщеннях районних військових адміністрацій, місцевих рад, старостатів, з можливістю отримувати послуги щодо доступу до мережі Інтернет та підзарядки мобільних пристроїв», — сказано у протоколі.

Як пише «Суспільне» з посиланням на директора департаменту цивільного захисту Івана Сокола, списки «пунктів незламності», які працюватимуть надалі та які будуть переведені у «сплячий режим», ще формують. Загалом у Харківській області розгорнутий 761 «пункт незламності». Не виключено, що навесні та влітку будуть відкриті «пункти незламності», розташовані на базі урядових організацій.

«Кількість «пунктів незламності» буде скорочена. Основна функція, яка буде надаватися, — це заряджання мобільного телефона, надання доступу до інтернету», — пояснив Іван Сокол.

Зазначимо, «пункти незламності», створені Державною службою з надзвичайних ситуацій, уже скоротили. Зараз працюють 60 таких «пунктів» на базі пожежно-рятувальних підрозділів та ще два — це намети. За словами керівника сектору роботи зі ЗМІ Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області Євгена Василенка, відвідувачів зараз майже немає. Мешканці Харківщини можуть зарядити тут гаджети, під’єднатися до інтернету та ознайомитися з правилами поведінки під час надзвичайних ситуацій.

«У нас було 73 «пункти незламності» у Харкові та області, стало —  62. Вони працюють цілодобово. Як пункт обігріву не працює, тому що немає потреби. Але якщо є потреба в електроживленні (зарядити телефон) або підключитися інтернету, то можуть зайти. Також ці «пункти незламності» працюють як кімната з мінної небезпеки. Там плакати є. Можна ознайомитися з рекомендаціями щодо дії у разі виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій. Відвідувачів зараз майже немає, найбільше було, коли світла не було», — пояснив Євген Василенко.

Як писав KharkovNEWS.info, під час останньої ракетної атаки 9 березня у «пункти незламності» Харкова прийшли понад 11 800 людей.

Джерело

Новости Харькова