Бойовикам «ДНР», які брали участь в окупації Куп’янська, оголосили нові підозри

Підозри оголошені заочно.

Бойовики чинили збройний опір українській армії на Донеччині, а після повномасштабного вторгнення РФ приїхали у Куп’янський район.

Слідчі заочно оголосили нові підозри двом бойовикам «ДНР», які воювали на Харківщині. Як установило слідство, 37-річний бойовик народився у місті Дзержинськ (зараз — Торецьк) у Донецькій області. У 2014 році він доєднався до 3-ї окремої мотострілецької бригади «Беркут», яка входить до так званої «народної міліції ДНР».

Інший бойовик, 30-річний чоловік, із міста Макіївка Донецької області. Під час повномасштабного вторгнення вони удвох приїхали воювати у Куп’янський район.

«Обидва чоловіки виконували бойові завдання зі здійснення збройного опору ЗСУ в Донецькій області. Після повномасштабного вторгнення рф на територію України вказані найманці перебазувалися на харківський напрямок — у Куп’янський район, де чергували на блокпостах та виконували інші незаконні вказівки, аби не допустити контроль ЗСУ над територією», — розповіли у прокуратурі.

Раніше цим бойовикам заочно оголосили підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України, зараз — за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, на початку березня слідчі завершили спеціальне досудове розслідування щодо бойовика підрозділу «Сомалі» так званої «ДНР», який під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну брав активну участь в окупації селища Великий Бурлук у Куп’янському районі.

Джерело

Новости Харькова