Боєць з Харківщини загинув внаслідок авіаудару у Запорізькій області

Із 20-річним захисником попрощаються у Первомайській громаді.

Молодший сержант НГУ Віктор Толстий загинув 7 червня під час виконання бойового завдання, внаслідок авіаудару по населеному пункту Ольсівське Пологівського району Запорізької області.

Про загибель захисника повідомив Первомайський міський голова Микола Бакшеєв.

Віктор народився 16 квітня 2003 року в селі Грушине, після закінчення школи у 2021 році вступив на строкову службу до лав Національної Гвардії України. З перших днів повномасштабного вторгнення добровільно брав участь у військових завданнях на Запорізькому напрямку. В квітні 2022 року брав участь у деблокаді Маріуполя. З серпня 2022 року виконував бойові завдання в напрямку Гуляй поля. 

«Віктор Анатолійович був чемним та справним солдатом, справжнім Героєм нашої країни. Він мріяв підняти наш Український Прапор над деокупованим Кримом. Але клята війна не дала здійснитись мріям бійця. На жаль, 7 червня Віктор загинув у запеклому бою з ворогом», — написав Микола Бакшеєв.

У Героя залишились мати Оксана Вікторівна та сестра Олена.

Поховання відбудеться 10 червня в Грушинському старостаті. О 15.00 – цивільна панахида за загиблим воїном на площі біля Грушинського клубу. Бажаючих попрощатися із Віктором Толстим, біля ПК «Хімік» о 14-00 чекатимуть автобуси, які відвезуть на панахіду та привезуть назад.

Як писав KharkovNEWS.info, загинув військовий льотчик, випускник ХНУПСа. Майору авіації Владиславу Савєльєву було 26 років.

Джерело

Новости Харькова