Близько 3000 жителів Харківщини залишилися без світла через негоду

Енергетики ремонтують пошкоджені лінії електропередачі.

Через зливи та пориви вітру без світла частково залишилися населені пункти у Золочівській, Дергачівській, Первомайській, Мереф’янській та Зміївській громадах.

Зокрема, знеструмлені населені пункти Покотилівка, Сіряки, Соколове, Височинівка. Станом на ранок п’ятниці 28 липня електрики немає у близько 3000 абонентів. Енергетики ремонтують пошкоджені через негоду електролінії. На час ремонтів можуть додатково вимикати світло. Відновити електропостачання обіцяють до кінця дня. Про це повідомили у компанії «Харківобленерго».

«Основна причина припинення електропостачання — падіння гілок та дерев на електричні дроти. Ремонтні роботи тривають, тому можуть бути застосовані додаткові відключення, щоб забезпечити їх проведення. Просимо споживачів з розумінням поставитися до можливих знеструмлень», — звернулися у «Харківобленерго».

Енергетики просять жителів Харківщини бути обережними та пам’ятати про небезпеку обірваних дротів. Якщо людина опинилася поряд із таким проводом, то потрібно залишити цю ділянку, пересуваючись «гусячим кроком» — звести ноги разом, не відриваючи одну від одної та від землі йти маленькими ковзаючими кроками. Відійти слід не менше ніж на вісім метрів. Спиратися на сторонні предмети не слід. 

Про обірвані дроти потрібно повідомляти до служби порятунку за номером телефону — 112. У разі наявності постраждалих викликати швидку (телефон — 103). Щодо аварійних ситуацій слід повідомляти енергетикам за наступними номерами телефонів:

  • 057-34-24-413, 
  • 067-23-40-413, 
  • 063-05-40-413, 
  • 050-05-40-413.

Як писав KharkovNEWS.info, унаслідок негоди 9 липня були знеструмлені 15 населених пунктів Харківщини, розташовані у Чугуївському, Харківському районах, а також Краснокутській громаді (Богодухівський район).

Джерело

Новости Харькова