Біля села на Харківщині тривають артилерійські дуелі

Окупанти прагнуть захопити Табаївку.

Російські окупанти продовжують наступ.

Минулої доби на Лимано-Куп’янському напрямку українським захисникам удалося ліквідувати 228 російських загарбників та знищити 75 одиниць озброєння та військової техніки ворога, зокрема танків, бойових машин піхоти, комплекс відеоспостереження «Муром-М» та комплексів радіоелектронної боротьби. Росіяни продовжують проводити наступ на місто Куп’янськ та село Табаївка. Село не окуповане, повідомив в ефірі національного телемарафону начальник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш.

«Лінія наразі залишається дуже динамічною [де несе службу оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» — ред.], противник продовжує свої наступальні дії, зокрема поблизу населеного пункту Куп’янськ, Табаївка, також за нього точаться важкі бої. Наразі село не перебуває під контролем окупантів, там ведуться зараз артилерійські дуелі», — розповів Євлаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Путіну Табаївка на Харківщині?

Нещодавно на Лимано-Куп’янському напрямку побував командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Олександр Сирський. Він заслухав оперативну ситуацію та разом із командирами ухвалив відповідні рішення. За словами Євлаша, у ворога фіксують нестачу боєприпасів, тому він здійснює постачання з Північної Кореї та Ірану. Про захоплення Табаївки Росія бреше, оскільки їм потрібно показати людям «перемоги» напередодні виборів. Євлаш зазначає: наступальний потенціал у ворога має закінчитися.

«Наша задача зараз — максимально стримати і вибивати противника. Як уже раніше казав у своєму інтерв’ю очільник Головного управління розвідки, генерал-лейтенант Буданов, що скоро очікується вичерпання цього наступального потенціалу у ворога, оскільки наступ не може тривати вічно, так як він розпочався іще десь у середині жовтня минулого року, звичайно, що це затребує великої кількості ресурсів, фінансів, техніки, продовольства, людей, з чим противник має проблеми, ми можемо про це сказати. І наразі у них насуваються вибори. Звичайно, що це також впливає на перебіг бойових дій, оскільки ми знаємо, що ворог дуже часто керується більше політичними рішеннями навіть на полі бою. І зараз їм максимально важливо подавати навіть якісь такі маленькі здобутки, типу Табаївка — що нібито вона уже захоплена. Звичайно, що це неправда. І в тому числі їм треба показати, який потужний у них режим, що вони продовжують, але, звичайно, що рано чи пізно цьому прийде кінець», — сказав Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, на Куп’янському напрямку Росія зібрала угруповання із 40 000 військових. Крім того, туди спрямувала сотні одиниць техніки, зокрема танки, бойові броньовані машини, артилерійські системи та реактивні системи залпового вогню.

Джерело

Новости Харькова